Hottoek i Busan – Korea

Så har jag tagit mig ner till Koreas näst största stad – Busan. Det har hänt mycket i Seoul sedan jag var där senast. Jag kommer skriva ett inlägg om detta längre fram. I Busan däremot har tiden stått lite mer still – vilket är en positiv överraskning. Skönt att saker är sig likt och framför allt prismässigt.

En slags streetfood som jag tycker väldigt mycket om är hottoek, en slags fylld friterad pannkaka. I Busan fyller man hottoek främst med solrosfrön och honung. I Seoul kändes det som om denna klassiska streetfood blivit utkonkurrerad. Här hittade jag, som tur är, ett hottoek-stånd i närheten av vårt hotellet. Den är visserligen aningen modifierad och går numera att få med ost. Men så är det här i Korea. Konkurrensen är mördande och det gäller att hitta på nya saker hela tiden för att hålla koreanernas nyfikenhet i gång.

Det är tunga skyar över Busan, men jag trivs ändå här – förstås.

En hotteok kostar 1 won – alltså ca 9 kr. Det är lite som gårdsförsäljning. Du beställer och lägger sedan pengarna i en låda och plockar växeln själv.

Fyllningen sveps in i degen. Sedan steks den fyllda pannkakan i rikligt med olja.

Jag har redan hunnit äta olika varianter – med frön, med honung och med frön, honung och ost.

Hottoek i Busan – Korea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se