Recept: Ostronporter

OSTRONPORTER 

4 st
1 flaska Grebbestads ostronporter
1 dl honung
1 msk farinsocker
1 citron
4 ostron från Bohuslän

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna och koka bort alkoholen.
  2. Frys vätskan, rör i granitén med en gaffel en gång varje timme.
  3. Efter 3 timmar är den färdig.
  4. Använd gaffel och skrapa ut önskad mängd granité.
  5. Lägg det på ostronet och avsluta med citron zest på toppen.

 

 

Ostronporter specialbryggs av Grebbestads bryggeri, där 24 ostron ligger med i bryggningen av en batch à 2500 liter. Självklart passar porter bra som dryck till ostron också.

Receptet är skapat av Johan Malm på restaurang Gabriel i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se