Guide Michelin Nordic 2017 – så här gick det

Jag hoppas alltid på stjärnregn när Guide Michelin släpper årets Nordenguide. Och alltid infinner sig ett slags antiklimax – i alla fall för mig. Förra året var ett undantag då ovanligt många stjärnor delades ut, men i år har det varit ovanligt lite spekulationer, jag har inte hört någon som haft besök av inspektörer (ibland legitimerar de sig efter måltiden), och vad jag har förstått finns det fortfarande ingen nordisk inspektör. Det sistnämnda ska dock dubbelkollas – men förra året vet jag att guiden inte hade någon inspektör anställd i Norden.

Jag hade hoppats på en trestjärnig krog i Sverige i år – men så blev det inte. Däremot fick Sayan Isakssons sushikrog Imouto i Stockholm en stjärna, Sture i Malmö fick en och Vollmers i Malmö har numera två stjärnor. Fantastiskt roligt för alla inblandade! Men jag är ändå besviken. Ärligt talat tror jag på fullaste allvar att Guide Michelins inspektörer fortfarande inte riktigt förstår sig på den nordiska gastronomin.

Några övriga nyheter är bland annat att Henne Kirkeby Kro i Danmark fick två stjärnor och att även Island och Färöarna är med i årets guide där Dill och Koks fick en stjärna var.

Här är dagens resultat:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se