Koreanskt på Madam i Stockholm

Koreanskt på Madam i Stockholm: En ny koreansk restaurang har kommit till Stockholm. Det har länge pratats om en koreansk trend som aldrig riktigt tagit fart. Därför är det extra välkommet med Madam som kompletterar min koreanska favoritkrog Arirang.

Madam på Tjärhovsgatan 5 i Stockholm slog upp dörrarna för ett par veckor sedan. Bakom krogen står Gustav Kyhlberg som har bott i Korea med sin familj i två år. Smakerna ska ligga så nära de koreanska som möjlig, och allt porslin, pinnar etc är köpt i Seoul för att ge en autentisk koreansk känsla.

Extra kul med Madam är att Gustav serverar flera av mina favoriträtter från Korea, rätter som jag har saknat i Sverige. På menyn hittar vi bossam (fläsk med kål – som också kan serveras med ostron), dolsot bibimbap med lite bränt krispigt ris i botten, soondubu jjigae (tofugryta), tteok-bokki (riskakor i het sås). Under lunchen pratade Gustav också om att servera naengmyeun nudlar till nästa sommar (mums).

Smakerna ligger nära de koreanska, visst skulle kimchin och tofugrytan kunnat vara mer kryddstarka men jag är nöjd. Här finns en kraftig hetta som är överkomlig även för en ”mes” som jag.

Banchan ingår – utan restriktioner. Du kan alltså äta hur mycket kimchi du vill.

Yukhoe – koreansk råbiff serveras kylskåpskall med nashipäron och äggula.

Bossam med fläsksida och saltad kål som lindas in i salladsblad.

Rykande het dolsot bibimbap.

Gustav Kyhlberg har den senaste tiden arbetat som matkonsult. Madam är döpt efter  Gustavs favoritkrog i Seoul.

Sist men inte minst. Alltid kul med en koreansk toasits som håller dig varm och ren om baken.

 

Koreanskt på Madam i Stockholm

Websida: www.madamsthlm.se 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se