Lägger ännu ett lunchställe på favvo-listan

Har rusat från ena mötet till det andra idag. Stressigt men väldigt trevligt. För alla möten gav ovanligt mycket positiv energi! Landade slutligen för lunch på Matateljén i Gamla Enskede. Ett relativt nyöppnat ställe som ligger i en före detta VVS-butik. En av ägarna, Jacob Holst som är arkitekt, berättade att de renoverat, rivit innertaket men också behållt en del av den gamla inredningen. Jacob driver krogen tillsammans med Ellen Dixdotter, Henrik Sauer och Anna Klyvare. Henrik är också delägare i skärgårdskrogen Svartsö Krog.

Eftersom Plaza Publishing, som äger Gourmet, har flyttat till Solna bestämde sig redaktionen för att jobba hemma hos ad-Peter. Han bor i Enskede och därav lunch i området. Som du kanske vet älskar jag luncher, och gärna långa sådana. Den här till hör en av mina bästa i Stockholm de senaste veckorna. Enda problemet är lokalen är ganska liten och fylls snabbt upp. Men som tur är finns platser som är både bokningsbara och drop in.

Dagens meny. Inte mycket att välja på men väldigt gott. Fick lite Speceriet-vibbar, faktiskt.

Blomkål, potatis, puylinser, rökt burrats och ramslökspesto. 

Kokt, rimmat fläsklägg med rotmos, pepparrot, senap och persilja. Stora portioner, härliga smaker.

Rabarber i sockerlag, vaniljgrädde och pistagenötter (egentligen skulle det vara rostade mandlar men p g a allergi fick jag pistagenötter).

Jag kunde inte motstå att ta in en dessert – och det är jag glad för i efterhand. Matateljén serverar även middag.

Andra lunchfavoriter i Stockholm just nu är: Speceriet, Agnes, Råkultur och Soyokaze (passa på att gå dit för efter den 19:de maj stänger de för lunch)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se