Polarpriset 2017 – Här är Stings och Wayne Shorters bankettmeny

I dag är det dags för Sting och Wayne Shorter att ta emot årets Polarpris. Jag fick möjlighet att prova kvällens galarätter under en eftermiddag på Grand Hôtel. Gabriel Ask är, sedan några månader tillbaka, ny kökschef på hotellet och kastades direkt in i hetluften. Gabriel har tidigare arbetat på bland annat stjärnkrogen French Laundry utanför San Francisco och har under sina 23 år i USA drivit och ansvarat för många stora restaurangprojekt.

Här bjuder jag dig på en tjuvkik kvällens bankettmeny.

Vacker dekoration för placeringskort.

Rimmad regnbågslax från Blekinge med rom, persiljerot, citron coulis och gulbeta.

Skånsk sommarpotatis med vit och grön sparris, säsongens grönsaker, tryffel, lätt rostade hasselnötter, brynt smör och krasse. Sting är äter inte kött och därför serveras en vegetarisk huvudrätt – som pristagaren fått godkänna.

Gästerna kommer att serveras två olika desserter. Den ena är mandel litchi, kräm på röda bär med syrlig rabarbersorbet och jasmineblommor.

Guanaja choklad, körsbär, lavendelsmulor, salt havremaräng och rabarbersorbet.

I glaset: Masi Campofiorin.

Detta var en provmiddag och menyn kan ha justerats. Jag kan dock meddela att om bankettmiddagen håller lika hög nivå som den vi provade kommer Sting, Wayne och övriga gäster att gå hem mätta och belåtna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se