Gissa vad jag gjorde sista dagen i paradiset?

Efter sex intensiva, men sköna, varma dagar kom då sista dagen på Mauritus. Resdagar gör mig alltid  stressad och förvirrad, jag behöver därför gott om tid till att förbereda avfärden – både mentalt och fysiskt. Flyget skulle inte gå förrän vid 22.30-tiden – m a o kunde jag tillbringa en hel extra dag på den vackra ön. Sent kvällen innan blev jag meddelande att utcheckningen måste göras före klockan 12 började pulsen slå alldeles för snabbt. Jag var nämligen precis på väg till kvällens galamiddag utan möjlighet att hinna packa. Hade tagit för givet att arrangören fixat förlängd utcheckningstid, men självklart borde jag ha dubbelkolla detta! Min planerade utflykt till Port Louis tidigt dagen efter fick avbokas. Mina kolleger fick åka utan mig. Avresedagen morgon tillbringade jag istället på rummet, packade, checkade ut och hyrde sedan en taxi under två timmar för att åka tillbaka till Flacq för shopping. Blev så inspirerad av marknaden vid besöket i onsdags. Fyndade väskor och ännu mer kanel – sedan mot super U för inköp av rom. Slutligen tillbaka på hotellet där jag doppade fötterna i Indiska Oceanen för första gången på hela veckan.

Så, man kan säga att sista dagen blev ett riktigt ”best of Mauritius”!

 

Återvände till den fantastiska marknaden i Flacq. Den är bara öppen på onsdagar och söndagar. Den här söndagen var det fullpackat med folk. Jag köpte de allra sista små påsarna med kanel som fanns i lager. Fyndade också väskor och tog take away-mat med mig tillbaka till hotellet.

Stannade till vid supermarknaden för att köpa rom. Det här är ”folkets” variant och kostade 211 rupee – ca 60 SEK. Just den här sorten ska vara bra när man vill göra egen smaksättning. Enligt mannen med kryddorna på marknaden ska jag lägga i en vaniljstång, 2 tsk brunt socker och sedan låta romen gotta till sig i minst ett halvår.

Tog med en portion briani med kyckling tillbaka till hotellet från marknaden. Eftersom jag redan checkat ut fick jag lov att äta portionen på en av restaurangerna. Jag köpte en alkoholfri drink till som kostade 250 rupee (ca 70 SEK) – brianin kostade 100 rupee (ca 30 kr). Bara så ni vet!

Och så detta vackra azurblå och gröna vattnet. Det är magiskt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se