360° Eat Guide vs White Guide

360° Eat Guide vs White Guide: Vad är kroglistan 360°  Eat Guide och kommer den att konkurrera med White Guide? Här kommer en snabbguide!

Har du hört talas om den nya krogguiden 360° Eat Guide som släpps senare i sommar? Fokus är förstås på smak, atmosfär och upplevelse – men här bedöms också hållbarhet. Kommer den att bli en konkurrent till White Guide. Här kan du själv skapa dig en åsikt.

  • 360° Eat Guide är en kroglista – där nordiska krogar rankas från 1 till 100 (exakt antal är inte satt i dagsläget), och bedöms efter smak, atomsfär och service. Precis som vilken lista som helst. Här påminner den mer om World’s 50 Best koncept.
  • 360° Eat Guide har en ranking över hållbarhet. Detta innebär ytterligare en lista där hållbarhet står i fokus. Här är listan helt unik, och man har bland annat WWF och KRAV som partners.
  • 360° Eat Guides bedömningsgrunder är framtagna i samarbete med etablerade nordiska kockar och sommelierer. Här är den också unik.
  • 360° Eat guide räknar med att testa cirka 300 krogar (men alla kommer inte in på listan) över hela Norden. White Guide testar 600 krogar i enbart Sverige. En stor skillnad.
  • 360° Eat Guide har namngivna testare, där varje restaurang sedan kommer att kunna se vem som testat. Testaren bokar bord i eget namn. White Guide bokar alltid anonymt (men avslöjas ofta snabbt då de som testar ändå är kända av kockar).
  • 360° Eat Guide kommer att dela ut 10 priser i olika kategorier. Detta kan likställas med White Guide.
  • 360° Eat Guide ges enbart ut på nätet medan White Guide ges ut i bokform.
  • 360° Eat Guide är inte enbart en guide utan också ett sätt att synliggöra hållbarhet och uppmärksamma branschen på hur vi kan arbeta mer hållbart. Detta är olikt övriga guider

Jag ser 360° Eat Guide som en fristående guide. Inte likt någon annan. Den sätter hållbarhet i fokus, något som känns både medvetet, viktigt och helt rätt i tiden.

Bakom 360° Eat Guide står Pelle Bergkvist på Bergkvist Publishing och förlagets branschtidning Restaurangvärlden. Varje land har sin egna ordförande, likt 50 Best. Jag är med i den svenska juryn där Pia Bendel, chefredaktör på Resturangvärlden, är ordförande. 

Vad tycker då jag? Jag ser 360° Eat Guide som en fristående guide. Inte lik någon annan. Den sätter hållbarhet i fokus, något som känns både medvetet, viktigt och helt rätt i tiden. .360° Eat Guide är mer personlig än samtliga övriga guider. Du som läser vet vem som har bedömt och kan på så sätt också lägga in en personlig synvinkel. Det finns förstås ett noga utformat protokoll att följa för betygssättning. Något som jag själv uppskattar när jag är ute och testar. Den är inte en konkurrent till White Guide, som är mycket större och bredare, utan en komplement till medvetna kroggäster.

360° Eat Guides samtliga kriterier finns att läsa påhttp://www.360eatguide.com

Foto från: 360° Eat Guide vs White Guide

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se