Har du hört talas om den nya krogguiden 360° Eat Guide som släpps senare i sommar? Fokus är förstås på smak, atmosfär och upplevelse – men här bedöms också hållbarhet. Kommer den att bli en konkurrent till White Guide. Här kan du själv skapa dig en åsikt.
Jag ser 360° Eat Guide som en fristående guide. Inte likt någon annan. Den sätter hållbarhet i fokus, något som känns både medvetet, viktigt och helt rätt i tiden.
Bakom 360° Eat Guide står Pelle Bergkvist på Bergkvist Publishing och förlagets branschtidning Restaurangvärlden. Varje land har sin egna ordförande, likt 50 Best. Jag är med i den svenska juryn där Pia Bendel, chefredaktör på Resturangvärlden, är ordförande.
Vad tycker då jag? Jag ser 360° Eat Guide som en fristående guide. Inte lik någon annan. Den sätter hållbarhet i fokus, något som känns både medvetet, viktigt och helt rätt i tiden. .360° Eat Guide är mer personlig än samtliga övriga guider. Du som läser vet vem som har bedömt och kan på så sätt också lägga in en personlig synvinkel. Det finns förstås ett noga utformat protokoll att följa för betygssättning. Något som jag själv uppskattar när jag är ute och testar. Den är inte en konkurrent till White Guide, som är mycket större och bredare, utan en komplement till medvetna kroggäster.
360° Eat Guides samtliga kriterier finns att läsa påhttp://www.360eatguide.com
Foto från: 360° Eat Guide vs White Guide
Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se