Båtluffning deluxe – del 1

–  Jag vill äta god pasta, sa min 15-åriga dotter M efter att ha suttit på sitt rum och spelat dataspel sedan sommarlovet började.
Jag tog ett snabbt beslut, efter en helgs googlande på restresor etc, och bokade flyg till Neapel. Hade hoppats hitta en billig restresa till området men det verkar inte som om det går charterresor hit längre. Hur som helst. Jag är det första att erkänna att jag är en ganska dålig bilförare och bestämde mig därför för att ta mig runt med båt. M är ointresserad av sightseeing etc, vi har en begränsad budget (som redan har översskridits), och vi måste hinna vila lite också – och äta gott förstås. Därför sover M på hotellrummet idag medan jag chillar vid frukosten.

Så, under några dagar förvandlas bloggen till en slags resedagbok.

Reste från Skavsta med direktflyg till Neapel. Gillar inte Ryan Air men blev överlycklig när jag hittade den här resa – 3 timmars flygning och till ett bra pris. Landade vid 22.30-tiden, checkade in på billigt flygplatshotell för att dagen efter ta bussen till färjan mot Ischia. För er som ska hit kan jag informera om att det finns två färjeterminaler, något hotellpersonalen inte berättat och jag inte orkat ta reda på innan, en terminal för snabba båten, tar 50 min och kostar 22 euro/pers, en för den långsamma båten, tar 1,30 min och kostar 11 euro/pers. Vi tog den långsamma båten, vilket förstås var helt ok förutom att vi fick vänta två timmar på nästa båt. Den snabba båten har en annan terminal och där är avgångarna förstås mer frekventa. Sååå, tålmodig väntan med en usel pizzaslice som tidsfördriv. Men det är historia nu. För vi har landat här!

På väg in till Ischia Porto.

Castello Aragonese – check!

Efter en lång resa blev det poolbad.

Och här kan man bada i havet.

Här vill jag säga följande: Pagoda Hotel ligger vackert vid vattnet, gångavstånd från hamnen, med en liten pool och möjlighet att bada i havet. Vi har dock fått ett pyttelitet rum utan fönster bredvid någons kontor. Visst är det prisvärt via booking.com, men jag är övertygad om att rummet är det sämsta på hela hotellet. Orkar inte klaga i receptionen då vi bara stannar två nätter, frukosten är helt ok och övriga delar av hotellet är toppen.

Hamnen där fiskebåtar ligger på rad. Så mysigt!

Tog ett glas vin, gjort på Ischia, enkelt och mycket trevligt.

M valde Spaghetti alle Vongole (min mammas favorit).

Jag åt Linguine ai Gamberoni.

Fisk och skaldjur på restaurangen.

Vacker solnedgång på Ischia.

Nu går jag och badar. I kväll är det fine dining. Ses snart igen! =)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se