Rustik och matig sallad med en variant på pesto på franska.
BONDSALLAD
500 g brieost
10 mindre rödbetor, kokta, ska- lade och klyftade
10 mindre gula betor, kokta, skalade och klyftade
8 fikon, klyftade
1⁄2 huvud rosésallad, strimlat
1 huvud romansallad, strimlat
1 dl blandade örter, gärna basi- lika, körvel och krasse
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
PISTOU
1 dl olivolja
1⁄2 dl parmesan, riven 2 dl basilika, hackad
1 dl babyspenat
1 citron, juice och zest 1 vitlöksklyfta
salt
KRUTONGER
2 skivor surdegsbröd 2 msk olivolja
Gör så här:
ROSEVINSFÖRSLAG:
Rosevin – Historien, vinerna och maten därtill är Sveriges första vinbok tillägnad enbart det underbara, rosaskimrade vinet.
I boken berättar Anders Melldén, erfaren vinskribent i bland annat Gourmet, om hur rosévinet kom till, hur det nått sin popularitet och varför rosé är den perfekte drycken när vårsolen tittar fram. Dessutom tipsar han om 151 roséviner från hela världen och bjuder på recept till både vardag och fest – självklart med vintips därtill.
Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se