Piggvaren är perfekt tillagad. Den knappt märkbara märgen ger buljongen fin stadga. Ärtorna ger friskhet och lite sötma … Eller den där fräscha ängssyran i kålrabbin som avslutar aptitretarna … Eller den underbara betan med svarta vinbär och kalvsvansfett som serveras i en beta från förra året.
Till Daniel Berlin Krog kan vi återkomma vid olika årstider och serveras en nästan helt ny meny. Förra året besökte jag restaurangen i början av maj, den här gången i mitten av juli. Och senaste besöket får mig att fundera; Daniel Berlin och jag måste ha samma preferenser för mat, kanske har vi samma slags smaklökar och receptorer i hjärnan för vad vi tycker om. Jag har aldrig tidigare upplevt en måltid som så tydligt ger mig exakt vad jag vill ha – och ännu mer. Det är vackert, finstämt och ytterst elegant. Den lyckokänsla som måltiden i Skåne Tranås ger mig har jag bara känt två gång tidigare – på Etxebarri och Mugaritz i Spanien. Jag accepterar om alla inte tycker som jag, för Daniel Berlin spelar ett musikstycke som är på gränsen till skört – och det passar mig perfekt! Enligt min mening är Daniel Berlin idag en av världens absolut främsta matkompositörer.
Jag besökte Daniel Berlin Krog på lunch, vilket innebär att menyn är något kortare än vid middagen. Till menyn valde jag ett alkoholfritt dryckespaket. Alla drycker var utmärkta och passade bra till maten. Dessutom kändes det prisvärt (endast 350 kr).
Betyg
Mat: 10/10
Alkoholfritt paket: 8/10
Service: 5/5
Prisvärdhet: 5/5
Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se