Fika – Japan style på Soyokaze

Jag har haft några dagars uppehåll på bloggen. Du förstår säkert varför. Det terrordåd som skakade Sverige i fredags skedde några kilometer från Gourmets redaktion.

Jag jobbade hemifrån den dagen, men åkte in till jobbet vid 14-tiden för ett möte. Strax därpå kom nyheten om det hemska som hände på Drottninggatan. Jag blev chockad, ville bara hem till min familj men blev sittande på jobbet till sent på kvällen. Vågade inte åka hem. Alla har vi varit där, på Drottninggatan. Själv promenerade jag just den där sträckan för bara några dagar sedan – vid 15-tiden. Efter chocken kommer rädslan, olusten och maktlösheten. De instinkter som drabbat mig efteråt är märkliga. Jag har bland annat ägnat helgen till att städa. Rensat ut och slängt. Vad ska jag med alla papper och gamla tidningar till? Även datorn har rensats ur och jag har sorterat allt i små mappar.

I helgen har jag bara varit  hemma i mitt lilla radhus men åkte iväg en snabb sväng till Soyakaze – som anordnat en pop up med fika – japan style – kallad Soyokafé. Gillar idén med japanskt fika!


Short cake, en klassisk bakelse från Japan med tårtbotten, jordgubbar och grädde.

Choux Cream med vaniljkräm – gick att få med eller utan matcha.

Macaron med saltade körsbärsblommor och smörkräm.

Rulltårta med matcha-te och muscovadosocker.

Ai Ventura är kvinnan bakom de japanska bakverken. Ai driver till vardags Bon-Aibon Sweets och Soyokafé är ett samarbete mellan henne och Soyokaze.

Fikat pågår även idag kl 12-17, söndagen 16 april samt måndagen 17 april kl 12-17. Fler datum kan tillkomma i framtiden. Du kan välja att äta på plats eller ta med hem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se