The World’s 50 Best Restaurants 2017

Varje år släpps restauranglistan The World’s 50 Best Restaurants 2017 med  dunder och brak. Man kan säga vad man vill om den här listan, men den får kockar från hela världen att stråla samman på en enda plats under några dagar. Detta är ett enda stort jippo, men också en enda stor galen branschfest. Tidigare hölls galan årligen i London, vilket förstås var kul, då det var relativt enkelt att resa dit och få uppleva festen ”live”. Förra året hölls den i New York och i år i Melbourne i Australien. Varför flyttar galan runt på det här sättet? Dels för att det förstås är mer rättvist då listan innehåller restauranger från alla världens hörn, dels för att sponsorer ställer upp – den här gången är det bland andra Tourism Australia. Vi som inte var på plats kunde följa galan via livestream på Fine Dining Lovers hemsida.

Förra årets etta – Osteria Francescana landade på en andra plats, tidigare vinnare – El Celler Can Roca blev trea, och årets första platsen intogs av Eleven Madison Park i New York. Vi fick ett skifte på tronen – vilket jag faktiskt hoppades på. Jag gillar när det rör sig i toppen!

Här hittar du en pdf på de 50 bästa restaurangerna i världen.

Eleven Madison Park, med Daniel Humm och Will Guidara i spetsen, i New York!

The World’s best pastry chef – Dominique Ansel i New York. Dominque är dessutom mannen bakom världens mest kända cronut – korsningen mellan en croissant och en donut.

World’s Best Female Chef – Ana Ros (t.h) på Hiša Franko i Slovenien.

The Ferrari Trento Art of Hospitality Award – El Celler Can Roca i Spanien.

Chefs°¶ Choice Award – Virgilio Martinez från Central i Peru.

The Diners Club Lifetime Achievement Award – Heston Blumenthal från Dinner by Heston och The Fat Duck i London.

 

Photo credit för samtliga bilder: The World’s 50 Best Restaurants.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se