Frukost i Seoul

Seoul har blivit allt mer västerländskt. Numera kan du äta croissant, dricka latte och få en american breakfast var du än vänder dig. Trist tycker jag, som förstås vill hålla mig till traditionellt koreanskt. Jetlaggad vaknar jag vid lunch så det blir slumpen som avgör. Vi hamnar runt hörnan från hotellet. Mitt resesällskap tar en bibimbap och jag njuter av kalla naengmyeon-nudlar med ägg. Nudlarna serveras nästan alltid med senap och vinäger, men jag föredrar oftast att äta med buljongen som den är – lite sötsyrlig.

 

Bibimbap – självklart serverad med lite kimchi och böngroddar (namul).

Naengmyeon – kalla och goda, perfekt till frukost.

Frukost i Seoul 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se