Italien möter Skåne hos Bella på Österlen

Italien möter Skåne hos Bella på Österlen

Italien möter Skåne hos Bella på Österlen: Isabella Morrone flyttade från Stockholm till Skåne för snart ett år sedan. Detta till förtret för alla oss som uppskattat Isabellas italienska mat på La Bocca. Sedan Isabella lämnade krogen har den inte varit sig lik. När min sommarsemester på Österlen närmade sig bokade jag därför omgående bord på Isabellas nya krog, Bella på Österlen.

Isabella Morrone blev känd för gemene man efter en tredje plats i Kockarnas Kamp 2016. Hon har en gedigen restaurangbakgrund med erfarenhet från F12, Operakällare, kökschef på Caina och La Bocca. Hennes kärlek till det italienska köket är en självklarhet med tanke på Isabellas rötter på pappas sida. Hon har bott tre år i Venedig och tillbringat mycket tid hos farmor och farfar i Apulien.

Bella på Österlen är ett paradis för den som vill ge sig hän åt generösa smaker och vällagad mat, gjord på omsorgsfullt utvalda italienska råvaror. Jag njuter av stora mängder tryffel, ost och brynt smör  – och allt är ”fingerlicking good”. Och jag menar bokstavligen det sistnämnda, då jag glupskt drar fingret över tallriken för att få upp de sista små riven tryffel som ligger kvar efter att pastan är uppäten. 

Restaurangen är ett tillfälligt projekt så det gäller att passa på. Isabella och sambon Andreas ska gifta sig och paret väntar sitt första barn  Kanske tar Bella en paus från matlagningen nästa år? Eller öppnar hon någon annanstans? Vad som än händer kommer Bella att fortsätta laga mat, och det är tur för oss som älskar italiensk smaker – tillagade på allra bästa sätt!

Taleggio och  tryffel på tunt, krispigt surdegsbröd.

Sista skörden av Österlensparris med brynt smör, pinjenötter (eg hasselnötter i orginalversionen), samt pecorino Romano D.O.P.

Handskuren tartar på oxfilé från Österlen, sardell extrakt, grönkål, kaprismajonnäs gjort på karpris från Pantelleria och 3-årig Parmigiano Reggiano D.O.P.

Tagliatelle med sommartryffel från Umbrien.

Bruschetta med rubiola, fikon och kastanjehonung.

Affogato al caffè.

 

Italien möter Skåne hos Bella på Österlen

I glaset: Vernaccia di San Gimignano DOCG 2013,  Prugnolo Rosso di Montepulciano DOC 2016, Barbera d’Alba DOC 2015 Franco Molino, Montefalco Sagrantino Passito DOCG Sciacciadiavoli.

Avsmakningsmeny: 795 kr
Vinpaket: 595 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se