Längtar tillbaka till Sanchez i Köpenhamn

Jag har hittills aldrig riktigt uppskattat mexikansk mat och mexikanska smaker. Det kan bero på att jag faktiskt aldrig varit i Mexiko, att den mexikanska mat jag ätit inte passat mig (men jag älskar guacamole). Därför blev mitt besök på Rosio Sanchezs nya krog Sanchez i Köpenhamn en ögonöppnare. Detta är hittills enda gången jag någonsin uppskattat en mexikansk måltid till fullo. Fråga mig inte vad hon gör, men något gör hon rätt. För jag längtar  tillbaka till Sanchez – denna härliga restaurang fylld av energi och underbara smaker.

Jag besökte restaurangen bara ett par veckor efter öppningen sista november. Det var en kall dag i december och jag stannade först till en snabbis på dagen för att göra en intervju med Rosio för Gourmet – som kommer i nästa nummer i slutet av februari. Återvände senare på kvällen, tog plats i baren, beställde en drink och glupsk som jag är valde jag den lilla avsmakningsmenyn med friterat torskskinn samt taco med soft shell crab som tillval. Avslutade sedan med två himmelska desserter. Och ja, jag blev alldeles för mätt. Ångrar att jag beställde lite för mycket mat men nu vet jag att jag måste hålla tillbaka lite nästa gång. För jag räknar definitivt med att återkomma  – så snart som möjligt!

Friterat torskskinn med havtornssalsa och gräddfil.

Empanada med quesa fresca, japaleno, avocadosås, chiliolja och sallad.

Avokadosoppa med majsbuljong, persilja, jalapeno och chayote.

Papas Al Pastor med rostad potatis, grädde och riven ost.

Panucho med avokado.

Dirty Carnita med grillad ost, fläsk, lök och gurka.

Taco med soft shell crab.

Tres leches paleta.

Open churro sandwich med churro, frusen parfait och

Trevlig, duktig personal som gärna spexar på bild.

Rosio Sanchez har tidigare jobbat på wd-50 och Noma. Hon driver även taquerian Hija de Sanchez vid Torevehallerne och Kødbyen.

 

Rosio vill inte säga att hon gör mexikansk mat utan jobbar med mexikanska smaker. Detta eftersom hon skapar maträtter lite efter eget huvud. Menyn ändras efter hand och numera har Sanchez öppet även för brunch på söndagar och middag på torsdag – måndag. www.lovesanchez.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se