Noma – stänger på topp!

Noma, i sin nuvarande form, har gjort sin sista servering. Efter 14 år har nu restaurangen stängt för att öppna i nya lokaler senare i år. René Redzepis och Nomas betydelse för dansk, nordisk och världs-gastronomin har varit och är fortfarande otroligt betydelsefull och visst känns det lite sorgligt att en era ändå gått i graven. Men … vi ser fram emot Nomas nyöppning. För den som vill uppleva mer av Noma kan besöka deras gästspel i Tulumn, Mexico 12 april till 28 maj.

Mitt första besökt på Noma var en helt fantastisk upplevelse. I slutet av förra året gjorde jag ett återbesök – och det visade sig att restaurangen utvecklats och man lyckades överraska mig med nya unika smaker, kombinationer och tillagningssätt.

Här är några godbitar från mitt senaste besök på Noma:

René Redzepi under briefing innan lunchservering.

Kål och vita vinbär.

Pumpa, korn och kaviar.

Vegetabilisk blomma med vitlök.

Anka (första serveringen) – ja en godaste jag någonsin ätit.

Anka (andra serveringen) av huvud, ben, hals …

Skogens smaker och choklad.

René Redzepi efter service.

Här öppnar Noma 2.0 på Refshalevej, inte långt från den gamla lokalerna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se