3 frågor till Olle T Cellton om kokboken Enkel god mat!

Olle T Cellton Foto: Fredrik Skogkvist

Min mat handlar mycket om att ha bra ingredienser och sedan para ihop dem med andra bra ingredienser och kanske något som binder ihop dem. Om det är en sås, senap, bröd, krydda, olja eller dressing beror på vad som känns bäst för dagen, men också beroende på vad jag har hemma.” Så börjar förordet till Olle T Celltons bok Enkel god mat. Olle är kock och krögare på Babette i Stockholm, en restaurang känd för sin avslappnade atmosfär, välgjorda pizza och okomplicerade maträtter skapade på riktigt bra råvaror.

Vad är enkel god mat för dig?
– Enkel mat för mig är mat som inte kräver varken avancerade tekniker, utrustning eller smaklökar. Mat ska först och främst vara god, inte intressant!

Vilka råvaror jobbar du helst med?
– Jag har inga direkt favoritråvaror, men om man kan slå in citrus som en råvara så är det något jag älskar att jobba med: blodapelsin, grapefrukt, olika sorters citroner, miyagawa, mandariner och så vidare.

Har du några favoritrecept ut boken?
– Jag gillar kycklingen mycket, St Emilionen är ju den bästa chokladdessert som finns och svartkålssalladen har ju blivit lite av en klassiker, både på Babette och av läsare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se