Rapport från Italien – snart på väg hem

Efter fyra dagar i Emilia Romagna är jag snart på väg hem till Svedala. Det har varit lärorikt att lära känna den lilla geografiska delen kring Felino och Calestano. Om mina dagar här kommer du att kunna läsa längre fram på bloggen – men främst i tidningen Gourmet.

Resan har varit händelserik på många sätt, inte bara på det professionella planet. Jag var en hårsmån från att missa planet från Sverige. Efter språngmarschen till gaten fick jag ett kraftigt hostanfall som gav efterskalv i tre dagar. Jag blev knuffad av en aggressiv man bredvid mig på flyget mellan Frankfurt och Milano. Jag har köpt fyra kilo parmesan med mig hem och ätit parma, prosciutto, parmesan och ricotta tills jag nästan spricker. Vansinnigt gott! Dessutom har jag lärt mig att kavla pasta, i teorin, samt druckit en hel del bubbligt Lambrusco-vin.

Jag har också besökt några trevlig krogar i området, där min favorit var Pane E Salame i Felino och som jag varmt rekommenderar om du råkar vara i området. Pane E Salame är en liten familjekrog med modesta priser och lokal, traditionell mat. De serverar sin egna lambrusco och deras charkuterier är magiskt goda.

Visitkort, som man enkelt river av från bordsunderlägget.

Vackert och familjärt!

Lite charkuterier samt Torta Fritta till förrätt – 24 månaders culaccia, 38 månaders prosciutto, salami från Felino och 4-årig pancetta. Torta Fritta är ett friterat bröd.

Provade deras egna lambrusco-vin. Det visade sig ha tydligt orena smaker vilket jag anser är mer kreativt än gott. Men det var ändå att prova.

Anolini di Milena, en klassisk pasta-rätt från området döpt efter deras mamma Milena.

Enkla, men otroligt ljuvliga desserter. Här semifreddo.

Restaurangen är också en liten vinbutik.

Achille Fereoli med systern Angela driver restaurangen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se