Rösta på bästa omslag av Gourmet 3-2017

I morgon landar äntligen ett nytt nummer av Gourmet i butik. Den här gången fokuserar vi på USA, men vi har också gjort tre stora reportage med kvinnor i huvudrollen. Att rikta strålkastarljuset på kvinnor i krogbranschen har känts viktigt ända sedan jag tog över som chefredaktör på Gourmet för sex och ett halvt år sedan. Jag hade storslagna planer, men efter ett tag insåg jag svårigheten i att hitta nya kvinnor att fylla sidorna med. Jag slutade leta, men fortsatte att vara medveten om den ojämna könsfördelningen i tidningen. Så, av en ren slump, håller jag nu i en tidning som domineras av porträtt och maträtter lagade av kvinnor.

Krogbranschen har förändrats de senaste åren  – om vi tittar på fördelningen män och kvinnor. Det beror förstås på många olika saker. En av dem, tror jag, är att allt fler kvinnor tar på sig rollen som förebild och mentor, samt att männen idag är mer medvetna och släpper fram kvinnor på ett annat sätt. Detta är inte ett inlägg i debatten utan ett positivt konstaterande!

Så, bland reportagen i kommande numret av Gourmet hittar du ett stort reportage med Frida Ronge på TAK samt delar av det kvinnliga nätverket TakeOver (med Linn Söderström, Sofia B Olsson, Lisa Lönner Pulkkinen, Marie Skogström, Agnes Fällman och Isabelle Hannula). Dessutom hittar du en lång intervju med Alice Waters i Kalifornien … och mycket mer förstås.

Jag tänker också ge dig möjlighet att rösta idag. Det var så kul sist. Den här gången har vi två omslag att välja mellan. Båda är fotade av Magnus Skoglöf och för mat och styling står Frida Ronge, Gourmets ad är Peter Ehrlin. Rösta på bästa omslag av Gourmet 3 2017.

Omslag nr 1 – Zaru Soba med rökt karré

Omslag nr 2 – Tofu, avokado och laxrom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[socialpoll id=”2436101″]


Du kan enbart rösta på ett alternativ. Eftersom förra röstningen hängde sig provar jag en ny widget. Så, rösta gärna ingen!

Gourmet nr 3/2017 finns i butik från och med 20 april 2017 men har redan nått prenumeranter och Readly.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se