En måltid som gav full pott!

Jag fick en fråga: Vad krävs för att få 10 poäng? Svaret är: 10 poäng är det bästa jag har ätit. Vid det här laget finns det faktiskt några måltider i min minnesbank som jag skulle ge full pott. Men vi måste betänka att smak och preferenser förändras med tiden. Det jag tyckte var 10 poäng för tre år sedan är med största sannolikhet inte 10 poäng idag.
Hur som helst så tänkte jag visa på en måltid som faktiskt är så nära perfektion som det går att komma. Jag hälsar dig välkommen till Schloss Schauenstein i Schweiz. Jag och min man åt lunch på nyårsdagen och det var en perfekt måltid på alla sätt och vis. Här är några av höjdpunkter:

Schloss Schauenstein – ett vackert hotell som ingår i Chateau Relais-gruppen.

Träffade krögaren Andreas Caminada första gången under ett gästspel på Restaurant Frantzén i Stockholm. Efter lunchen tog han emot gästerna vid utgången. ”Andreas är alltid i köket. Han checkar av alla tallrikar som går ut”, berättade en av servitörerna för mig.

Rödbetsglass med rödbetschips, yoghurt mousse och gräslöksolja. Vid sidan serverades en essens på rödbeta som vi drack till.

Du kan välj att äta 3,4 ,5 eller 6 rätter. Du kan också välja ytterligare en extra hemlig rätt, vilket vi gjorde. Överraskningen var förstås något utöver det vanliga. Andreas har i samarbete med en glaskonstnär skapat en tallrik med ett roterande mönster. På tallriken låg olika texturer av foie gras. Helt magiskt!

Just det här serverade faktiskt Andreas när han besökte Frantzén. Röding med morötter och lätt rökta tillbehör.

Ostserveringen var himmelsk. Vi valde ost från en stor ostbricka, vilka åts med bland annat charkuterier, potatis, Maluns – en rätt på friterad potatis som ursprungligen kommer från Chur.

Desserten var förstås överdådig och serverades med granité och sufflé vid sidan om.

 

Det här är ett exempel på en riktigt 10-poängare.

Mat: 10/10
Service: 10/10
Dryck: 10/10 (alla drycker var från Schweiz)
Prisvärdhet: 10/10

Schloss Schauenstein har tre stjärnor i Guide Michelin. Vill du se hela lunchen hittar du den på tovedaniella.com.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se