Ett besök på årets Smaka på Stockholm

Så var årets upplaga av Smaka på Stockholm i gång i Kungsträdgården i Stockholm. Här samsas varje år mängder av roliga food trucks, pop up krogar och cook-along. Smaka på Stockholm har gått från en medioker, halvtrist matfestival till en mer avancerad och spännande variant.

Jag tog en snabb runda under festivalens första dag och njöt av systrarna Brydlings goda sparrissoppa samt Olle T Celltons och Petrus Jakobssons pizzor i Sebastien Boudets baktält. Dessutom stannade jag till vid Lily’s Diner for Dogs – en liten tältrestaurang för hundar med ekologisk hundmat där allt överskott går till Djurambulansen i Stockholm. Jag planerar att återkomma senare i helgen – då tar jag med mig Cosmos, vår matglada lilla tax.

Började med lunch hos Ulrika och Carina – som till vardags numera driver Bro Park Krog.

Vichyssoisse på vårens primörer, bakat ägg, rökig citronkräm och krispiga nässlor.

På väg ner till pizza- och baktältet hittade jag Lily’s Diner for Dogs.

Foto: Deena Brown

Hittade två grymma pizzabagare – Olle T Cellton, Babette, och Petrus Jakobsson, Bageri Petrus.

Självklart serverades smarrig pizza till högsta kvalitet.

Hann säga hej till Sebastien Boudet också. Han gör ett fantastiskt jobb på Smaka på Stockholm tillsammans med landets kock- och bagerielit. Mitt absoluta favorittält under festivalen. Köpte med mig både bröd och pain au chocolate hem.

Festivalen pågår till och med den 6 juni och i popup-restaurangen kommer flera kockar att rotera precis som vid Sebastiens pizzaugn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se