Talldungen – ett vattenhål för den hungrige

Talldungen – ett vattenhål för den hungrige: Efter ett besök på Talldungen Gårdshotell utanför Brösarp i Skåne är du fast. Atmosfären, maten, vinerna och den personliga miljön … Det finns inget liknande i Sverige. Talldungens hemlighet är förstås ägarna Emma och David – duktiga, kunniga, entusiastiska och gästvänliga! De bjuder på sig själva och det smittar av sig.

I sommar var det tredje året jag besökta Talldungen – och jag tycker att maten och vinerna blir godare för varje gång. Emma lyckades till och med få mig att njuta av ett gäng naturviner, något jag har haft lite svårt för tidigare. Egentligen har jag bara svårt för naturviner med kraftigt udda smaker (läs skitiga eller för oxiderade smaker). Och jag har insett att en duktig sommelier har koll och kan servera mig naturvin som passar min begränsade smakpalett. Något jag också upplevt på Ambar i Stockholm.

Åter till Talldungen. Det var en av de där varma sommarkvällarna. Matsalen har byggts ut och kan numera ta ännu fler gästar – vilket är glädjande. Jag bokade ändå bord i god tid för att vara på den säkra sidan. I år serverades smårätter samt avsmakningsmeny där man fick välja mellan olika huvudrätter och desserter. Signaturrätterna porchetta med underbart knaprig svål och den härligt sötsyrliga desserten posset var två måsten. Blev nyfiken på zucchini-rätten, vilket visade sig vara ett mycket bra val. De små grönsakerna var perfekt tillagade med fin stuns och tydlig smak. Det visade sig att de kom från en liten odlare intill, en fransman som odlade dessa tillfällig. Råvarorna på Talldungen är, liksom vinerna, noggrant utvalda. Behöver jag säga att jag var nöjd när jag lämnade Talldungen senare på kvällen – mätt, glad och lite salongsberusad.

 

Emma bakar fantastiskt bröd som serveras på Talldungen tillsammans med matigt pålägg.

Piemontesiska paprikor med mozzarella.

Zucchini med sauce paloise och pocherat ägg.

Porchetta med haricots verts och salsa verde.

Lemon posset med jordgubbar.

Chokladnemesis.

Plommon och mjölk.

Talldungen Gårdshotell är lika charmigt som det ser ut.

Vi njöt av viner som Val Frison Blanc de Noirs, Negramoll Piezas och Ube Miraflores.

Talldungen – ett vattenhål för den hungrige

Meny 495 kr
Dryckesmeny 495 kr

webbsida: www.talldungen.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bokförlaget Parasoll AB I Org. nr 556692-8759 I Copyright Bokförlaget Parasoll AB
Hemsidan av Area81.se